violeta

violeta

De nieuwe violeta appel is er weer.

De appel is het resultaat van een spontane mutatie. Hij dankt zijn naam aan zijn paarsrode kleur.

Deze appel vind zijn oorsprong in de Noord-Franse Champagne-Ardennes . Violeta gedijt uitstekend in de bodem van de Franse Champagne streek . De witte kalkrijke bodems, die zeer typerend zijn voor de Champagnestreek , en die tevens de kwaliteit van champagne bepalen, dragen bij tot de krokante structuur en de perfecte zoet-zuur verhouding van deze appel . Het klimaat van deze streek met zijn iets koudere winters en iets warmere zomers maakt dat Violéta uitgroeit tot een intens rood gekleurde en zeer smakelijke appel.

 

Hoe smaakt Violeta ?

Het vruchtvlees van Violeta is bleekgeel en heeft een vaste structuur . De aangename smaak van deze appel wordt bepaald door de perfecte zoet-zuur verhouding . Violeta behoudt zeer lang zijn hardheid en sappigheid ; zijn aroma komt het beste tot uiting als hij 1 dag uit de koeling is . Het is dus een perfecte "fruitschaal appel" en de perfect gezonde snack voor tussendoor.

 

Wanneer is Violeta beschikbaar ?

Violéta is een herfstappel ; hij wordt geoogst van eind september tot half oktober. Deze appel kan perfect bewaard worden in de koelcellen onder ULO (ultra low oxygène) atmosfeer . Hierdoor kan je Violeta bijna het hele jaar rond, knappend vers, in de winkel vinden .

 

Tip :

Wil je appelen zo lang mogelijk krokant en vers houden , bewaar ze dan in je koelkast . Laat ze wel op kamertemperatuur komen voor ze op te eten . Zo komt hun aroma vrij en zijn ze het lekkerst .