Bretagne. Frankrijk.

De Roscoff ajuin is een gecontroleerde oorsprongsbenaming van een uienteelt die zich in een afgebakend gebied bevindt aan de Noordkust van Bretagne. De naam Roscoff komt van het gelijknamige stadje Roscoff, vlakbij Saint-Pol-de Léon wat vroeger lange tijd de enige exporthaven was naar Groot-Brittannië.

Op het eerste zicht is de Roscoff ajuin herkenbaar aan zijn roze kleur maar het is vooral de smaak en de kwaliteit die hem uniek maken.

De smaak wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van de betere keuken.  Niet enkel in Bretagne maar ook ver in het buitenland gebruiken restaurants de ‘Roscoff’ als favoriete ingrediënt.

Roscoff rauw:

Te herkennen aan de fruitige geur en knapperige textuur met intense en complexe aroma’s.
De zoete en licht pittige smaak maakt de Roscoff ajuin ideaal voor in salades.

Roscoff gebakken of gekookt:

De Roscoff kookt veel sneller dan andere uien, de textuur smelt heerlijk wat de Roscoff zeer gemakkelijk maakt om te bereiden. Het is een ideaal ingrediënt voor het maken van soepen, sauzen, ovenschotels etc.

Vandepoel importeert de Roscoff ajuin reeds geruime tijd en heeft verschillende verpakkingen in het gamma. Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Volg zeker de inspiratie op onze website en instagram https://fruitvandepoel.be/inspiratie/